Sipariş Nasıl Verilir İngilizce samatyavitamin.com

Sipariş Nasıl Verilir İngilizce samatyavitamin.com 

 

Sipariş Verirken

Dünya üzerinde en çok kullanılan dillerden biri olan İngilizce ‘de alışverişi sağlamak için bizim kullandığımız kalıplar gibi onların da kullandığı kalıplar vardır. Bu kalıplar yer, zaman ve duruma göre değişiklik gösterebilirler. İngilizce ulusal bir dil olarak alışverişte en çok karşımıza çıkan dillerden biridir.

 

 İnternet üzerinden sipariş

 İnternet üzerinde çeşitli alışveriş sitelerini kullanarak yurtdışından alışveriş yapmak istiyoruz. Bizi bu konuda en çok motive eden şey çoğu zaman paradır. Bazı meşhur yurtdışı merkezli alışveriş siteleri ülkemizde satılan fiyatlardan çok daha düşük fiyatlara farklı ürünler satmaktadır. Bu ürünleri alırken internetten ulaşabileceğiniz pek çok sözlük ile bilmediğiniz kelimeleri aydınlatabilirsiniz. Ama anahtar kelimeler; deadline( son tarih), payment( ödeme), number( adet, tane) ve benzeri kelimelerdir. Sipariş verirken dikkat etmemiş gereken bir önemli nokta ürün özellikleridir. Özellikleri iyice okuyup incelemenizi tavsiye ederim.

 

 Alım sırasında pazarlık yapmak

 Hepimiz verilen fiyatın biraz altında istediğimiz şeye sahip olabilmek için yeri geldiğinde pazarlık yaparız. Pazarlık( bargain) olarak geçer. Mesela; " Can we bargain?" ( Pazarlık yapabilir miyiz? ) diye sorarak konuya giriş yapabilirsiniz bunun dışında " discount negotiable" ( pazarlık payı vardır) yazısını gördüyseniz gönül rahatlığıyla bir teklif verebilirsiniz. Örneğin; " I offer you 200$ for that furniture." ( Sana o mobilya için 200 dolar teklif ediyorum." Bu dilde pazarlık ve teklifler ev piyasasında oldukça fazla kullanılmaktadır. İster Amerika'da olun ister İngiltere'de teklifler genellikle yüksek fiyata satılan şeyler için kullanılmaktadır. Yani ev ve araba alırken pazarlık yapmak ve fiyatı düşürmek mümkün.

Yorumlar (1)

Yorum Ekle

Eposta adresinizi kullanıcılar tarafından görüntülenmez
Yorumlar kontrol edildikten sonra yayınlanmaktadır